Çiğli Belediyesi’nden Yerli Tarıma Takviye
Çiğli Belediyesi, “Tarladan Sofraya Yerli Tarım” projesi kapsamında kendisine ilişkin 57 dönümlük yerde ekimi yapılan buğdaylardan 7 ton un elde etti. Elde edilen mahsullerin bir kısmı ile Grissini Atölyesi düzenlenirken, büyük kısmı halka dağıtıldı.Tarımsal üretimi desteklemek ve üretimden elde ettiği mahsulleri halkın sofrasına taşımak için çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, kendisine ilişkin yerlerden hasat ettiği yerli buğday unu ile Grissini Atölyesi gerçekleştirdi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Bayan Hayat Merkezi’nde düzenlenen Grissini Atölyesine Çiğlili bayanlar ağır ilgi gösterdi. Atölyede teorik ve pratik olarak Grissini yapmanın inceliklerini öğrenen iştirakçiler hayli keyifli dakikalar yaşadı.İhtiyaç sahiplerine dağıtılıyorÇiğli Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü grupları, 57 dönümlük topraktan elde edilen 7 tonluk unu, on kiloluk paketler haline getirerek belediyeye kayıt yaptıran muhtaçlık sahibi ailelere dağıtıyor.Toprağın rahmeti halkın sofrasındaKonuyla ilgili araştırmalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Yerli tarımın ehemmiyetine dikkat çekmek ve ekonomik meşakkat yaşayan vatandaşlarımıza bir nebze olsun takviye olmak için ‘Tarladan Sofraya Yerli Tarım’ projemizi hayata geçirdik. İlçemiz hudutları içerisinde bulunan belediyemize ilişkin, ziraî üretime uygun yerlerimizde birinci sefer ekim yaptık. Buradan elde ettiğimiz buğdayı işleyerek tam yedi ton un elde ettik. Mahsulümüzün bir kısmını düzenlediğimiz atölyelerde kullanıp kalan kısmını da muhtaçlık sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Ziraî üretimi desteklemeye ve vatandaşlarımızı bu üretim zincirine dahil etmeye yönelik çalışmalarımıza bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. Projede emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve Grissini Atölyemize katılan Çiğlili bayanlara teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı