Kurban kesim yerlerinde gün uzunluğu paklık
Dezenfekte edilen kesim yerleri, bayram müddetince kurbanını kesecek vatandaşlar için hijyenik hale getiriliyor.Vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı bir formda yerine getirmesi ismine ilçe genelindeki 23 kapalı ve açık pazar alanını, kurban kesim noktası olarak belirleyen Osmangazi Belediyesi, bayramın birinci gününden itibaren bu noktalarda gün uzunluğu paklık çalışmaları yürütüyor. Kesim alanlarında oluşabilecek etraf kirliliğini önlemek ve de berbat imajlara meydan vermemek ismine günün her saatinde özverili bir çalışma yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğü grupları, bayramın birinci gününde vatandaşların kurbanlarını kesmesinin akabinde paklık çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürdü. Pazar alanları, takımlar tarafından tankerlerden sıkılan tazyikli suyla yıkandı. Gece boyunca devam eden hummalı çalışma ile kesim yerleri yeni güne hazır hale getirildi.Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, kurban bölümleri sırasında oluşabilecek berbat imaj ve kokuları engellemek ismine paklık konusunda ağır bir çalışma yürüttüklerini söz etti. Lider Aydın, bayram müddetince paklık ve dezenfeksiyon çalışmalarının devam edeceğini söyledi.Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı