DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 3365083-1.17661%
İstanbul

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Üreticiler karpuz tohumlarını toprakla buluşturdu

Üreticiler karpuz tohumlarını toprakla buluşturdu

ABONE OL
Haziran 23, 2024 11:10
Üreticiler karpuz tohumlarını toprakla buluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, “Alternatif Eser Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında, çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dayanağı sağladı. Dayanaktan yararlanan üreticiler, tohumları fide haline getirerek, tarlalarına dikti. Büyükşehir, kent genelindeki kırsalda ziraî üretimin kesintisiz devam ettirmek ve çiftçilerin gelir seviyesini artırmak için üreticilere verdiği takviyeleri artırarak sürdürüyor. Her vakit çiftçilerin yanında olan Büyükşehir, atıl durumdaki yerlerin tarıma kazandırılarak, üreticilerin verimli, pazar kıymeti yüksek alternatif eserlere ve yeni üretim tekniklerine yönlendiriyor. Bu doğrultuda, üreticilere yüzde 50 hibeli karpuz tohumu takviyesi veren Büyükşehir, meşhur Kandıra’nın karpuzunun üretiminde artış sağlanması ve atıl durumdaki toprakların tarıma kazandırılmasını hedefleniyor.

KARPUZ FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Ziraî Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen “Alternatif Eser Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” ile üreticiler, karpuz tohumlarını alarak fide haline getirdi. Fideleri topraklar buluşturan üreticiler, bu sene randımanın ve kalitenin yüksek olacağı görüşünde. Karpuz üreticileri takviyelerinden ötürü Lider Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

650 DEKAR KARPUZ TARLASI DESTEKLENDİ

Büyükşehir Belediyesi, daha evvel çiftçilere sağladığı yüzde 50 hibeli karpuz tohumu ile Kocaeli genelinde 650 dekar karpuz tarlası desteklenmiş oldu. Dayanaklarla birlikte atıl durumdaki topraklar tarıma kazandırılırken, karpuz üretiminde de önemli artışlar yaşandı.

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ KANDIRA KARPUZU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendine has tadı ve kokusuyla Kandıra karpuzunda üretiminin artırılması ve ülke genelinde geniş bir pazara sahip olması için çalışmalarını sürdürüyor. Rengi kırmızıdan çok pembeye kaçan, nefis aroması ve bol sulu olmasından ötürü tüketicilerin yaz aylarında tercih ettiği Kandıra karpuzunun ünü vilayet sonlarını aşıyor. Yaz aylarının vazgeçilmezleri ortasında sayılan ve tüketicilerce aranan Kandıra karpuzu, C vitamini bakımından epeyce güçlü. Bağışıklık sistemini güçlendiren, kan basıncını düzenleyen ve cildi güneşin ziyanlı tesirlerinden koruyan kıymetli bir besin kaynağı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.